SHL Liga – 10.05.2011

Play off 52. ročníku SHL – čtvrtfinále:

SHL Liga vstoupila do své vrcholné části – Play off. Čtyři nejlepší z každé skupiny se potkali v prvním kole systémem 1-4, 2-3.

Začněme pěkně od východu, první dvojici tvořil Washington a New Jersey. Jersey zvládlo konec ligy bravurně, zvítězilo ve dvou posledních vzájemných zápasech a především bylo poslední (v roce 2006) kdo dokázal Washington vyprovodit z Play off. Po prvních zápasech kdy ďáblové zvítězili 2:0 a 4:1 to vypadalo, že se historie bude opakovat, Washington však čtyřmi výhrami v řadě postupuje dále.

Druhý západ východu byl soubojem mezi druhým Montrealem a třetím Torontem. V tabulce základní části tyto dva dělil jen jediný bod, bilance vzájemných zápasů letošní sezóny však poměrem 6:2 hovořila pro Toronto. A vskutku, Toronto celkem přesvědčivě dokázalo přes Montreal postoupit, přesvědčilo zejména počtem vstřelených branek.

Na západě se čekala zejména defenzíva. Především v zápase Colorado-Dallas, kde šest z osmi zápasů základní části skončilo v základní hrací době nerozhodně. Celková bilance pak mírně pozitivní pro Colorado – 5:3. Předpovědi se naplnili, když v prvních čtyřech zápasech vyhrálo dvakrát Colorado i Dallas až v prodloužení. Zápas č. 3 skončil dokonce v poslední sekundě deváté třetiny! V pátém a šestém zápase se pak vrhlo Colorado do útoku a mohlo oslavit postup do semifinále.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvořili stejně jako loni Philadelphia a Pittsburgh. Loni se z postupu radoval Pittsburgh po výhře 4:2 na zápasy. Letos tomu chtěla udělat Philadelphia přítrž. V tomto případě byla bilance ze základní části nejpřesvědčivější – 7:1 ve prospěch Philadelphie. Jasné vítězství Philadelphie 4:0 na zápasy ji pak jen okopírovalo.

Semifinálové dvojice:

  • Washington – Toronto
  • Colorado  – Philadelphia

Výsledky čtvrtfinále:

Západní divize:
Colorado 4 : 2 Dallas
(3:2p, 1:2p, 1:0p, 0:1p, 4:1, 6:4)
Philadelphia 4 : 0 Pittsburgh
(2:1p, 1:0, 3:1, 2:1)
Východní divize:
Washington 4 : 2 New Jersey
(0:2, 1:4, 3:1, 2:1p, 3:2, 4:3)
Montreal 1 : 4 Toronto
(3:5, 1:2, 4:7, 5:4p, 0:6)
Štítky: